Aloitellaan vaipoilla :)

Ensimmäinen postaus ja tuntuisi, että ensimmäisen postauksen pitäisi olla esittelypostaus, mutta taidan jättää sen osan vähemmälle. Lyhyesti kuitenkin jotain. Meidän perheeseen kuuluu tällä hetkellä viisi henkeä ja kuudes on pian tulossa. Blogi tulee todennäköisesti olemaan aika päiväkirjamainen. Lähinnä aivan tavallisia arkisia asioita; kodinhoitoa, ruuanlaittoa, lasten kanssa touhuamista, käsitöitä, pihahommia (meillä on aivan keskeneräinen piha)...

Mietin pitkään, että mitä ensimmäisenä postaisin ja päätin nyt aloittaa käsityöosiolla, koska vauvan syntymän vuoksi olen nyt vaippahommia joutunut taas miettimään. Meidän nuorin lapsista kylläkin vaippoja vielä käyttää, mutta ollaan siirrytty kertakäyttöisiin ajat sitten, kun aloitti päivähoidon. Vauvalle aion käyttää jaksamisen ehdoilla kestovaippoja. Yleensä kyllä olen hyvin jaksanut, en ole niitä työläiksi kokenut, mutta vannomatta paras. Ei sitä koskaan tiedä milloin ja mihin asiaan jaksaminen kaatuu. Yleensä vannon meneväni sieltä mistä aita on matalin ja joku ehkä miettii, että kestovaipat ei kuulu siihen kategoriaan, mutta oikeasti inhoan enemmän vaippojen ostamista ja vaipparoskiksen tyhjentämistä, kuin vaippojen pesemistä. Varsinkin, jos kauppaa pitää erikseen lähteä juuri vaippoja varten. Jonkun toisen mielestä asia on varmasti päinvastoin, mutta järjellähän ei tässä asiassa ole mitään tekemistä, vaan sillä, että mikä tuntuu työläämmältä.

Neuvolin Ottobren ohjeella parit villikset. Oranssit on hahtuvasta, paitsi resorit jostain jämämerinovillasta ja raidalliset on Novitan Huopasesta. En ole mikään mestarineuloja ja neulon todella vähän, joten jälkikään ei kovin tasaista ole, mutta ajaa asiansa. Tilasin vielä Louhittaren Luolan Pohjan Akka-villalankaa. Ajattelin vielä siitä kokeilla muutamat villikset tehdä ja todennäköisesti eri ohjeella.


Ompelin Kestovaippainfon sivuilta löytyvällä Mummut ohjeella kolmet raidalliset sisävaipat NB-koossa. Taisin pikkaisen kaventaa kaavaa. Jokaisessa on kuvassa näkyvä perhostaittoimu, jossa on yksi kerros joustocollegea ja kaksi kerrosta vanhasta äitiyspakkuksen pyyhkeestä leikattua froteeta imuina. Lisäksi vaipossa on kiinteänä imuna yksi kerros collegea heti coolmaxin alla. Itse tykkään kuivapintaisista vaipoista, joten lähes aina ompelen sisäkerroksen coolmaxista.


Tein vielä kolme sisävaippaa joustamattomasta flanellista (yksi puuttuu kuvasta, koska on vielä imua vailla). Allaolevassa kuvassa toinen on Mummut-kaavalla ja toinen kaava löytyi netistä: Darling Diapers.
Toisessa kaavassa oli laitettu neppi keskellä sitä varten, että reunaa saa käännettyä alaspäin napatyngän tieltä. En tiedä miten hyvin toimii käytännössä, mutta testataan.
 

Näillä voi vaipattamisessa ainakin lähteä liikkeelle, tietysti kaapista löytyy vielä kasa harsoja, joita varmasti alussa aika paljonkin käytetään, koska istuvuus monesti vastasyntyneellä on harsojen kanssa paljon parempi. Ainakin minun mielestä. :)

Huomenna onkin ohjelmassa siivousta. Lapset menevät isovanhemmille ja mies on pelireissussa, joten ajattelin huushollia pistää ojennukseen.

Kommentit